Kategorier
Årets prismodtagere

Årets priser blev uddelt

Ved den netop overståede Jels Messe & Mad blev Jels Lokalråds to priser, Årets Jelsing og Årets Forskønnelsespris, uddelt. Igennem den seneste måned har alle kunne indstille kandidater til de to priser, enten via postkasserne i Spar, Brugsen og i Sportscenteret eller via jels.dk.

Børge Baagø Hansen forestod for syvende år i træk for overrækkelsen og om udvælgelsen af Årets Jelsing fortalte han:

 • Årets prismodtager er Jelsborger med et stort J, og brænder for at være med til at gøre noget godt for Jels.
 • Vedkommende ønsker med sin store frivillige indsats at sætte Jels på landkortet, og markerer sig med sin positive lokale interesse ved at bringe sine ambitiøse ideer til virkelighed.
 • Vedkommende markerer sig som en god kammerat og en loyal, seriøs og troværdig frivillig hjælper, og stiller sig altid hjælpende til rådighed, og ingen henvender sig forgæves.
 • Vedkommende er en utrolig vigtig ressourceperson for lokale interesser i Jels, og går altid seriøst til opgaverne som en stabil og god arbejdskraft.
 • Vedkommende er kendt som en stille person, det ville være synd at sige, at det er en person med “store armbevægelser”.
 • Vedkommendes faglige dygtighed kommer klart til udtryk i sine forskellige frivillige projekter og opgaver.
 • Vedkommende har altid været en fast og vigtig ressource person og frivillig hjælper ved bl.a. Vikingespillet i Jels.
 • Vedkommende er trods sin fremskredne alder stadig aktiv på mange fronter i det lokale forenings- og øvrige aktivitetsliv i Jels.
 • Vedkommendes forskellige træarbejder med lokalt afsæt vil altid indgå i byens særlige kendetegn.
 • Vedkommende opfylder ved sin flittige og hjælpsomme indsats på alle måder kravene til kåring som Årets Jelsing.

Årets Jelsing blev Jørgen Lauritsen. Jørgen fik overrakt statuetten “Kvinde med hjerte i hånden”, der symboliserer næstekærlighed.

Året Forskønnelsespris
Den anden pris der skulle uddeles var Årets Forskønnelsespris. Komiteen havde fået mange indstillinger, så det var svært at skulle vælge mellem de mange forslag. Alligevel skilte prismodtagere sig ud.

Året Forskønnelsespris blev tildelt en bygning, der gennem mange år har sat sit tydelige præg på Jels. Da huset blev bygget lå det absolut yderst mod markerne i sin del af byen. Daværende bygherre var tysk og udøvede et særligt erhverv, som han snart fik stor respekt for i hele byen. Huset rummede både erhverv og bolig for ham og hans hustru i flere årtier.

Efterfølgende blev huset kendt for andet erhverv, og i folkemunde døbt med et navn, meget tæt beslægtet med erhvervet. Navnet hænger stadig ved, selvom det er mange år siden at ejeren solgte.

I dag er huset ejet af et ægtepar, der om nogen har forstået husets særlige historie og med stor respekt og tålmodighed restaureret og istandsat huset med sans for detaljerne.

Bedømmelseskomiteen havde lagt afgørende vægt på følgende:

 • Ejerne har bevaret husets så vigtige originale udtryk med trævinduer, døre, murede gesimser og skifertag. Selv de karakteristiske murede kamtakker på gavlhjørnerne og i toppen af gavlen er blevet muret om og frisket op.
 • Senest er hele den pudsede bygning og gesimser blevet malet i deres oprindelige farver. Den gamle hovedtrappe op til indgangen gav op og er blevet erstattet med en ny flot granit trappe i form og størrelse som den gamle. Dette løfter hele pladsen foran indgang og bygning.
 • Huset er løbende blevet istandsat indvendigt også med en respektfuld og nænsom tilgang til opgaven.
 • Bygningen ligger på række med flere andre gamle statelige Jelsbygninger. De udstråler stadig den oprindelige storhedstid i slutningen af 1900 tallet, hvor denne del af byen blev udbygget. Først det gamle rådhus, dernæst præsteboligen og sidst det prisvinderens hus, der blev opført som lægebolig og siden kendt som skovfogedbolig.

Året Forskønnelsespris gik til Lone Skøtt og Barthold Feidenhansl, Jels Søndergade 21. Lone og Barthold fik overrakt statuetten “Kvinde med skjold og byvåben”, der symboliserer byens stolthed.

Jels Lokalråd vil gerne takke alle der har været med at indstille.

Kilde: Jels.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *