Kategorier
Årets prismodtagere

Jels-priserne fandt deres ejere

I går eftermiddags afholdte Jels Lokalråd den årlige nytårskur, hvor der traditionen tro, skulle uddeles priser til “Årets Jelsing” og “Årets Forskønnelsespris”. Gæsterne til nytårskuren kunne, udover at nyde et glas champagne og kransekage, høre om hvad Jels Lokalråd havde fået fra hånden i det forgangene år og hvad de havde i støbeskeen for 2018.

Nytårskurens højdepunkt var naturligvis uddelingen af priserne og den stod næstformand i Jels Lokalråd, Brian Jakobsen for.

Årets Jelsing
“For titlen som prismodtager til Årets Jelsing ønsker vi at give vedkommende et skulderklap for en særlig positiv indsats for Jels og dens borgere, og for at gøre Jels kendt ud ad til”, fortalte Brian Jakobsen, inden han refererede til nogle af de mange udsagn, der var kommet under indstillingen til årets prismodtagere.

Det var referencer som:

Kirsten Lambæk (tv), fik overrakt prisen som Årets Jelsing. Foto: Steen Rasmussen, JV.dk.
 • Hun er en ildsjæl. Skabte “Sjov Motion” med vidt forskellige tilbud. Noget for enhver smag! Hun er ihærdig, går ikke på kompromis, arrangementerne skal klappe! Er også involveret i “Spis Sammen Aften” og “Kultur i Jels” arrangementer med Chris MacDonald, Katrine Lilleør og kommende med Lindy fra Rigtige mænd.
 • Uden hende havde der ikke været “Sjov Motion” i Jels. Hun er altid interesseret og kommer med nye tiltag.
 • Meget aktiv i lokalsamfundet, en ildsjæl der har sat meget i gang.
 • Hun flyttede hertil for nogle år siden, har siden været meget aktiv og har været igangsætter til mange ting, hvor “Sjov Motion” nok er det vigtigste, men derudover kan nævnes, morgenbadning, læsekredse, en årlig strikkeworkshop mm. Hun har stillet op som frivillig i Jels IF og ved Vikingespillet mange gange. Jeg tror hun har givet et “spark” til mange Jelsinge på 60+.
 • Hun er en ildsjæl og iværksætter og den, der går foran når de nye ideer skal iværksættes, og deltager selv aktivt, i de fleste af aktiviteterne.

Årets Jelsing 2017 er Kirsten Lambæk.

Hanne (tv) og Torben Klogborg (th), fik overrakt Årets Forskønnelsespris. Foto: Steen Rasmussen, JV.dk.

Årets Forskønnelsespris
“Komiteen har modtaget indstillinger i form af nybygninger, ombygninger, renoveringer og anlæg i Jels. Alle gode kandidater til Årets Forskønnelsespris, så det har givet anledning til stor debat i komiteen at skulle vælge. Alligevel skiller prismodtageren sig afgørende ud og medvirker til at give Jels og omegn et positivt løft”, fortalte Brian Jakobsen.

Bedømmelseskomiteens begrundelse om valget af Årets Forskønnelsespris var følgende:

 • Året Forskønnelsespris tildeles for en bygning, der gennem de seneste år har sat sit tydelige præg på Jels, gennem en ihærdig forvandlingsproces.
 • Det ligger et naturskønt sted i kanten af Jels.
 • Stedet har tidligere rummet dyrehold, men i dag er det udelukkende afgrøder, der dyrkes.
 • Der er tale om en flot nybygning, renovering af en ældre bygning samt fjernelse af bygninger, der ikke længere havde noget formål. Hertil kommer et nyt og præsentabelt haveanlæg som prikken over i’et.
 • De fleste borgere der passerer stedet, har sikkert tænkt, at ejerne på dette sted har været kompromisløse i valg af arkitektur med rene linjer og med gode materialer, som facader i pudset tegl og tag i zink.
 • Ejendommen fremstår i lyse og venlige farver i en samlede helhed, der skaber ro på det ellers travle sted.
 • De nye bygningsmæssige funktioner er placeret optimalt, både i forhold til de passerende, men i særdeleshed i forhold til stedets helt særlige udsigt, der strækker sig over mark, skov og sø.
 • Bygningen ligger tæt på en kendt ældre træbygning, der på mange måder er indbegrebet af Jels som et naturskønt sted.
 • Ejendommen har forskønnet byen og har gjort sig fortjent til årets forskønnelsespris.

Årets Forskønnelsespris 2017 gik til Hanne og Torben Klogborg, for renoveringen af “Voldstedgård” på Koldingvej 3C.

Kilde: Jels.dk