Kategorier
Jels Hotel Jels Lokalråd

Lokalråd har store planer for Jels Hotel

Jels Lokalråd har gennem de sidste mange måneder arbejdet med en plan omkring bygningen på Torvet som engang husede Jels Hotel, og som i dag blot står og forfalder.

Lokalrådets idé går ud på at virkeliggøre drømmen om et Kulturhotel i den gamle bygning med værksteder og lokaler til musik, billedkunst, dans og teater. Ligeledes indrettes der en cafe. Projektet kan inspirere andre ved at vise, hvordan man kan omdanne en historisk bygning til en ny kulturinstitution med et indhold, som borgerne selv skaber og driver.

Der er behov for gennemgribende forandringer indvendigt i det gamle hotel. Der skal udarbejdes en plan og et prospekt for projektet, som også indeholder anlægs- og driftsbudget. Prospektet skal bygge på borgernes behov og ønsker. Derfor skal der afholdes workshops, hvor borgerne inviteres til at arbejde med hotellets fysiske indhold og aktiviteter. Der skal også afklares hvordan Jels Kulturhotel bliver åbent og inviterende overfor gæster udefra. Hærvejen går igennem Jels, og de vandrende har brug for et sted at holde rast og få information om lokalområdets natur, kultur og seværdigheder.

Hjælp lokalrådet – det tager kun 2 sekunder
I første omgang har Jels Lokalråd brug for at du “liker”, og måske kommenterer, projektet på Realdania webside undervaerker.dk – på den måde kan Jels Lokalråd måske få adgang til de ansøgte 100.000 kr., der skal bruges til at lave en detaljeret projektbeskrivelse, der skal danne baggrund for de helt store fondsansøgninger, som projektet kommer til at kræve.

Kilde: Jels.dk