Kategorier
Jels Lokalråd

Årets modtagere blev fundet

I fredags afholdt Jels Lokalråd sit årlige nytårstaffel, som denne gang også indeholdte foreningens generalforsamling, i Thorhallen. Omkring 150 var mødt frem til nytårstaflet og generalforsamlingen, hvilket lokalrådet var ganske godt tilfredse med.

Generalforsamlingen forløb helt som planlagt og da den var overstået skulle de to årlige priser, Årets Jelsing og Årets Forskønnelsespris uddeles.


Årets Jelsing
I motivationen for udnævnelsen af Jette Hagelskær som Årets Jelsing kom det bl.a. frem at hun er født og opvokset i Jels og har arbejdet en stor del af sit arbejdsliv i byen. Hun er også meget aktiv i foreningslivet og som frivillig i mange sammenhænge.

I indstillingerne fra borgere i byen bliver det blandt andet skrevet følgende om Jette:

 • Er altid positiv og hjælpsom.
 • Stiller op til mange ting, der skal gøres frivilligt.
 • En ildsjæl, der gør alt for at hjælp til, hvor der er behov – alle steder hvor der rækkes ud efter hjælp.
 • Tager også gerne selv teten til initiativer der gavner lokalsamfundet.

Jette Hagelskær er nok bedst kendt i den brede offentlighed for gode stemningsbilleder fra Jels og nærmeste omegn – og særligt for at dele dem i jels.dk’s Facebook-gruppe, så alle både i byen og interesserede udefra får et fantastisk indtryk af vores by.

Jette er praktisk anlagt og er ikke bange for at tage fat. Der sker noget ganske særligt når hun svinger en malerpensel eller kravler på knæene for at luge ukrudt på Torvet eller som senest i starten af dette år melder sig til at hjælpe med at samle juletræer med Jels IF Volleyball.

Og så er hun aktiv i og omkring vikingespillet, både på og bag scenen, hvor hun har stor betydning for at alle, særligt nye, føler sig velkomne. Her får hun også lejlighed til at vise sit talent for skuespil – og hun har gennem årene spillet bondekone, troldkvinde og dronning med lige stor indlevelse.

Årets Forskønnelsespris
Til udvælgelsen af Årets Forskønnelsespris modtog komiteen et stort antal indstillinger i form af nybygninger, ombygninger og renoveringer i Jels. Alle gode kandidater til Årets Forskønnelsespris. Alligevel skiller prismodtageren sig afgørende ud, og medvirker til at give Jels et positivt løft.

I indstillingerne lød det bl.a.:

 • Den har gennemgået en stor renovering, og resultatet er blevet rigtig flot.
 • Vinduerne er malet mørke og dørene er istandsatte på smukkeste vis.
 • Renoveringen har skabt et sted som udstråler ro og fordybelse.
 • Vi har alle glæde af, at det er sat flot i stand og det favner alle aldersgrupper.
 • Den er blevet meget flot og stilfuldt i stand sat. Og det er lykkedes selv om det har været besværligt bl.a. pga. corona.
 • Den bør have forskønnelsesprisen fordi den er blevet lys og enkel samt meget imødekommende, og lyden er helt anderledes i rummet. Alt dette efter en meget omfattende restaurering.
 • Hold da op – det er ligesom jeg bliver budt velkommen, når jeg ser farverne.
 • Virkelig flot renovering. Lyst og indbydende. En central en del af Jels og selv os der er fraflyttet, har gode minder herfra.
 • Den er meget mere synlig specielt efter hækken og beplantning mod vejen er fjernet.

Årets Forskønnelsespris er på samme tid et stilfærdigt sted uden at gøre stort væsen af sig, og på samtidig et sted de fleste af os kender, enten ved at have deltaget i fællesskabet eller når vi passerer stedet.

Årets Forskønnelsespris går til Jels Kirke, der gennem de sidste par år gennemgået en stor indvendig og modig renovering, hvor man ikke har været bange for at tage fat i inventar, farver samt materialer på en ny måde, selvom det gamle havde en lang historie bag sig. Man har fulgt en klar idé hele vejen.

Efter overrækkelsen af priserne kunne tilhørerne forsyne sig ved pølsevognen, som i dagens anledning var trillet ind i hallen og Thorhallen stod klar med kolde drikkevarer til at skylle hotdog’en ned med.