Kategorier
Jels Lokalråd

Stor opbakning til idémøde

I går aftes inviterede Jels Lokalråd til et idémøde, hvor temaet var: Jels – Strategi og Vision frem til 2015. Omkring 80 lokale borgere var mødt op på Jels Motel & Sportscenter, hvor lokalrådets formand Jesper Finnemann startede med at takke for det store fremmøde.

Jesper Finnemann fortalte derefter at Lokalrådets idé med mødet var at få en masse af de lokale borgeres idéer til tiltag og samarbejde, som der kunne laves i og omkring Jels. Det langsigtede mål er at få lavet en overordnet plan for byens fremtid.

Efter en kort kaffepause kom Motivator og indsparker Søren Ellegaard fra Train Company på banen. Han satte gang i idéprocessen, hvor deltagerne først skulle skrive deres egne idéer ned, og derefter snakke om idéerne, sammen med de 5-6 stykker som de sad sammen med.

De små grupper skulle derefter blive enige om at nævne den eller de bedste idéer som de var kommet frem til. Herunder kan du se nogle af de idéer som grupperne fremlagde.

– De tomme hotelbygninger på Torvet kunne laves om til et Multihus.
– Flere aktiviteter i Valhal og på friluftsscenen og området omkring dette sted.
– Velkomstbrev til nye borgere, hvor de vil få information omkring byen og hvilke muligheder som Jels tilbyder.
– Bedre sammenhold omkring skolen.
– By-forskønnelse, herunder bl.a. gadelys ud til de nye kvarterer, så bl.a. børnene kan cykle ned i byen i den mørke tid.
– Søbadet burde gøres mere attraktivt, evt. med en udvidelse med en strandpark, legeområde og grillplads. Evt. skøjtebane om vinteren.
– Prøve at tiltrække luksusforretninger til byen, f.eks. en slagterforretning eller jagt/fiskeri forretning.
– Hundeskov, hvor man lovligt må gå med hunden uden snor.
– Optimistsejlads for børn på søen.
– Erhvervsgrunde ved rundkørslen, hvor der dagligt kører rigtig mange forbi.
– Minifestival på friluftsscenen.

Alle de ovenstående idéer er alle blevet skrevet ned og vil blive behandlet og diskuteret på en workshop lørdag den 9. september, hvor alle interesserede er velkomne til at møde op. Uanset om man har været med til mødet i går aftes eller ej. Mødet foregår på Jels Motel & Sportscenter og starter kl. 14.00 (tilmelding til ide@jels.dk).

Hvis du sidder inde med en idé som du mener skal med på denne workshop og dermed i Jels’ fremtidsplaner, så kan du e-maile den til ide@jels.dk.

Kilde: jels.dk