Kategorier
Jels Lokalråd

Stor arbejdsiver på strategi-workshop i Jels

Næste skridt blev i lørdags taget i Jels Lokalråds strategi- og visionsplan frem til 2015. Her var 20 engagerede mennesker fra teenage-alderen til pensionister mødt frem for at arbejde videre med de mange idéer for Jels’ fremtid, der kom frem på det første møde. Som optakt havde Lokalrådet fotograferet de mest “hotte” emner rundt i byen, blandt andet det forladte hotel og Søbadet, og hængt dem op til inspiration. Og det fik hurtigt gang i debatten.

Men hvordan skulle det nu komme videre, fra de mange idéer til nogle konkrete planer? Til at hjælpe med at besvare dette spørgsmål, havde lokalrådet inviteret Kirsten Bruun fra Gesten Sogneråd, som var igennem en lignende proces for nogle år siden. Hun forklarede på lunefuldt jysk, at den største opgave for lokalrådet var at kunne organisere og fungere som sparringspartner for de mange idégrupper, det gerne skal ende op med. For at løse denne opgave, var det efter deres erfaring vigtigt, at de bevarede overblikket og ikke engagerede sig i de enkelte projekter. Derimod anbefalede hun at finde nogle arbejdsgrupper, der havde lyst til at gå videre med idéerne med lokalrådet som support til f.eks. at ansøge om tilladelser eller søge midler hos fonde og lignende.

I Gesten har man et kontaktråd, der mødes fire gange årligt, og det er der mange idéer for byen bliver født.

“Den idé er vi meget positive over for i Jels Lokalråd”, forklarer formand Jesper Finnemann og fortsætter: “Rigtig mange gør et stort frivilligt arbejde i foreninger og lignende, og skal naturligvis ikke bebyrdes yderligere. Derimod vil det være fint at mødes med repræsentanter fra foreninger, skole, institutioner, erhverv, politik osv. nogle gange årligt for at høre, hvad de har af idéer og om lokalrådet kan hjælpe dem videre i processen. I lørdags fik vi beskrevet rigtig mange af idéerne fra første møde nærmere, og planen er nu at lave en slags “idé-bank”, hvor interesserede kan melde sig til netop det projekt, de har lyst til at arbejde videre med. I disse grupper forestiller vi os at de får detaljerne i det enkelte projekt på plads, for dernæst at lade alle interesserede byde ind på opgaverne. Samtidig vil vi i Lokalrådet være behjælpelige med ansøgninger om midler og lignende efter ønske”.

“Vi er meget glade for den opbakning, vi har set ind til nu, og ser frem til at se de første projektgrupper komme i gang i løbet af efteråret”, slutter Jesper Finnemann.

Kilde: Jels.dk