Kategorier
Jels Lokalråd

Lokalrådets arbejde blev fremlagt

Tirsdag den 26. august afholdte Jels Lokalråd den årlige generalforsamling på Jels Motel & Sportscenter. Her kunne formand Jesper Finnemann fortælle at foreningen bl.a. arbejder på en overordnet plan vedr. renovering og nye tiltag for området fra Jels Roklub og op til Vikingebyen. Her tænker foreningen på en strandpromenade, bypark og andre aktiviteter tilpasset omgivelserne.

“Når så stort et projekt skal søsættes, er det nødvendigt med et godt udarbejdet materiale, der kan sælge varen. Og det kan godt være det koster en halv million at få udarbejdet et sådant, men for at undgå ’hovsa’ løsninger, ser vi det som den vigtigste opstartfase”, fortalte Jesper Finnemann.

Projektet udarbejdes i samarbejde med involverede partnere, så som Jels Roklub, Campingpladsen, Vikingespillet, Orion Planetarium, Vikingebyen og hvad der måtte være at interessenter.

“Vi ved at Roklubben har et stort ønske om andre ‘tørlagte’ faciliteter og Søbadet trænger til voldsom renovering. Vi forestiller os faciliteter, som mange, både turister, byens borgere og foreninger kan få glæde af. Der henvises i øvrigt til Strategi- og visionsplanen som blev udarbejdet sidste år”, sluttede Jesper Finnemann, inden han gav ordet til de andre bestyrelsesmedlemmer.

De fire andre bestyrelsesmedlemmer fremlagde nogle andre af foreningens mærkesager, bl.a. etablering af erhvervsjord ved rundkørslen, forskønnelsespris og initiativpris, sivlauget, skiltning angående naturlære omkring Jels Sø.

På generalforsamlingen var der også en del snak om nogle af byens skampletter, så som området ved det tidligere mejeri, Hotellet og Torvet. Men det er svært at gøre noget, når det er private personer der ejer områderne, men det vil altid være en god idé at tage kontakt til ejermanden eller evt. rette henvendelse til kommunen. Jels Lokalråd ser sig dog ikke i stand til at udføre disse opgaver og det vil sikkert også være gavnligt at den enkelte borger henvender sig/tager ansvar. Her må byens borgere stå sammen.

Under punktet eventuelt kom der forslag til en fælles ‘rengøringsdag’ af byen, hvor samtlige foreninger deltager, afsluttende med fest på Jels Motel & Sportscenter. Erling Dammose påtog sig ansvaret for et omkostningsfrit orkester, Blue Night.

Der var desuden snak om, at det er vigtigt, at der holdes orden i de nuværende og fremtidige faciliteter, så det fremstår pænt og indbydende, der henvises bl.a. til Vikingeområdet, hvor der bliver ydet en stor indsats for at området fremstår pænt og præsentabelt.

Foreningen fik også ros for tanker om helhedsplaner, men foreningen burde gøre mere opmærksom på sig selv, bl.a. vha. pressemeddelelser.

Kilde: Jels.dk