Kategorier
Jels Lokalråd

Foreninger holder evalueringsmøde

På torsdag den 24. februar har Jels Lokalråd, med Jesper Finnemann i spidsen, kaldt til møde for de implicerede foreninger, der har stået bag det samlede høringssvar fra Jels i forbindelse med »Helhedsplan for skolevæsnet« i Vejen Kommune.

“Det er jo en fantastisk succeshistorie vi har været med til at skrive. Vi har beholdt overbygningen, fået skolen udvidet med Øster Lindet eleverne og ikke mindst – har vi bevist over for os selv, Jels som samfund og Vejen Kommune at vi kan argumentere, tage initiativ, være kreative, arrangere borgermøde på et højt sagligt niveau”, udtaler Jesper Finnemann.

Der er to punkter på dagsordnen til mødet:

  1. Give hinanden et godt solidt skulderklap for resultatet af et af de vigtigste opgør for Jels som samfund og de værdier vi har.
    • Er der noget vi skal have fokus på for at sikre skolen fremover?
    • Hvilke følgevirkninger – positive som negative – skal vi håndtere som følge af den uro.
    • Øster Lindet – kan vi gøre noget for dem?
  2. Evaluere hvad vi gjorde, hvad der virkede og hvorfor/hvordan et sådan engagement drives frem.
    • Sagen – stor berøringsflade?
    • Tidsaspekt – kort forløb, hurtig konsekvens?
    • Trusselsbillede – driver en hvis del uretfærdighed mere frem for noget vi gerne vil have?
    • Hvad kan vi bruge det her til – skal vi bruge det til noget?

Jels Byråd
Tanken om Jels Byråd vil i forbindelse med mødet blive luftet, som i første omgang skal være et netværk mellem foreningerne, som med succes, har bevist at når de står sammen og danner fælles front, har de stor indflydelse på beslutningerne i Vejen Kommune.

Turistbureauet, møllen og biblioteket
Udover overbygningen på skolen, skal vi ikke glemme at Turistbureauet bliver flyttet til Planetariet i Jels, hvilket er særdeles positivt. Alternativet var Kvickly i Vejen. På møllen og i biblioteket bliver der arbejdet med forskellige løsninger.

Tomme butikslokaler
Jels Erhvervsforening gået i gang med at hjælpe butiksudlejerne i Jels med at få noget i de tomme vinduer. Erhvervsforeningen vil bruge hjemmesiden www.jelserhvervsforening.dk, kombineret med annoncer i ugeaviserne til at få erhverv tiltrukket til byen. Det behøver jo ikke lige at være en butik, det kan jo være så meget andet.

Kilde: Jels.dk