Kategorier
Jels Lokalråd

JELS LOKALRÅD VIL AKTIVT STØTTE BEVARELSEN AF JELS HOTEL

SKRIVELSE TIL VEJEN KOMMUNE.: JELS, DEN 10. MARTS 2016

I FORLÆNGELSE AF DEN VERSERENDE SAG OM ENTEN NEDRIVNING ELLER BEVARELSE AF JELS HOTEL, VIL JELS LOKALRÅD MED DENNE SKRIVELSE MARKERER, AT VI AKTIVT STØTTER BEVARELSE AF HOTELLET SOM ET FREMTIDIGT AKTIV FOR BYENS BORGERE.

STORE LANDSBYER ELLER SMÅ BYER SOM JELS MED EN LANG HISTORIE, ER TYPISK KARAKTERISERET AF “KIRKEN, KROEN OG SKOLEN”, SÅLEDES OGSÅ I JELS, HVOR DE TRE MARKANTE BYGNINGER LIGGER SAMLET RET CENTRALT.
EN TILSVARENDE OPBYGNING SES F.EKS. I RØDDING, SKODBORG, LINTRUP, BÆKKE, HOVBORG, MENS VEJEN, BRØRUP, VAMDRUP OSV. ER HELT ANDERLEDES OPBYGGET MED INDUSTRI TÆT PÅ BYENS MIDTE.

VI ANSER JELS HOTEL FOR AT VÆRE SÅ KARAKTERISTISK FOR STEDET OG MED STOR VÆRDI FOR HELE BYEN, AT DET VIL MEDFØRE ET STORT TAB, HVIS DET FORSVINDER OG HVOR KUN “KIRKEN OG SKOLEN” VIL VÆRE TILBAGE.

JELS HOTEL ER OPFØRT SOM HOTEL OG SOM STATIONSBYGNING OG ER EN VIGTIG DEL AF JELS KULTURHISTORIE. JELS HOTEL BLEV BYENS STOLTHED OG SAMLINGSSTED FOR BORGERNE OG MED PLACERINGEN LANGS TORVET MED TIL AT DEFINERER DET CENTRALE TORV OG BYDEL I JELS.

HOTELLET ER OPFØRT I PERIODEN, HVOR LANDSDELEN VAR UNDERLAGT TYSKLAND, HVILKET SES I BYGGESTILEN, DEN SÅKALDTE SCHWEIZERSTIL, DER ER PRÆGET AF DATIDENS TYSKE BYGGESTIL MED DE STORE TAGE OG KUNSTFÆRDIGE UDHÆNG. JELS HOTEL VAR SÅLEDES I SIT OPRINDELIGE UDSEENDE EN FORNEM REPRÆSENTANT FOR BYGGESTILEN OPFØRT I KVALITETSMATERIALER OG ER ET EKSTRAORDINÆRT GODT EK- SEMPEL PÅ DENNE TIDSTYPISK ARKITEKTUR MED MANGE DETALJER.

DET ER DERFOR LOKALRÅDETS HÅB, AT JELS HOTEL BLIVER BEVARET OG OM MULIGT AT GENSKABE DEN OPRINDELIGE FACADE ARKITEKTUR FOR BYGNINGEN OG HERUNDER TAG OG KVISTE.

SELV OM DER EVT. IKKE I FREMTIDEN VIL BLIVE DREVET HOTEL I BYGNINGEN, KAN JELS HOTEL SAGTENS INDGÅ I ANDRE SAMMENHÆNGE UDEN AT ØDELÆGGE DETS SÆRPRÆG OG BETYDNING.

SKULLE MULIGHEDEN OPSTÅ FOR AT HOTELLET KUNNE OVERGÅ FRA PRIVAT EJENDOM TIL OFFENTLIG EJENDOM ELLER TIL EN FOND, ER VI OVERBEVISTE OM, AT HOTELLET KAN FINDE ANVENDELSE, DER TIL KOMMER BORGERNE I BYEN TIL STØRST MULIG GAVN.

I FORBINDELSE MED UDARBEJDELSE AF NY STRATEGIPLAN FOR JELS, HAR DER VÆRET AFHOLDT ET BORGERMØDE I NOVEMBER 2015, HVOR DER BL.A. KOM MANGE IDÉER TIL EN FREMTIDIG ANVENDELSE AF JELS HOTEL. DER ER EFTERFØLGENDE PÅ ARBEJDSAFTENER I JANUAR 2016 BLEVET ARBEJDET MED FORSLAGENE. TANKEN ER AT VIDEREBEARBEJDE DEM, SÅ DET RIGTIGE KONCEPT BLIVER LAGT TIL GRUND FOR FREMTIDIG ANVENDELSE AF BYGNINGERNE. 

JELS LOKALRÅD DELTAGER GERNE I EN DRØFTELSE AF MULIGHEDERNE FOR EN BEVARELSE AF JELS HOTEL OG SER FREM TIL AT HØRE NÆRMERE.

MED VENLIG HILSEN 

JELS LOKALRÅD


KLIK PÅ BILLEDET – JELS LOKALRÅD STØTTER AKTIVT BEVARELSEN AF HOTELLET TIL ANDET FORMÅL – UDARBEJDET JUNI 2016 AF JELS LOKALRÅD – ILLUSTRATIONER UDARBEJDET AF FINN SMIDT.